вторник, 26 сентября 2017 г.

ЧОМУ З'ЯВЛЯЄТЬСЯ ДИТЯЧА ЛІНЬ

Чому з'являється дитяча лінь?

img
Батьки часто скаржаться на лінь власних дітей, при цьому вони забувають про те, якими самі були в дитинстві. Дорослі віддають перевагу вимаганню від малюка бути постійно енергійним, діяльним, негайно виконувати всі розпорядження, проявляти активність і бути зайнятими. У тому випадку, коли малюк сидить без діла, або не поспішаючи займається чим-небудь, при цьому забувається і довго порпається, то він може викликати бурю обурення і роздратування. Швидше за все, він почує на свою адресу море докорів і претензій.


Звичайно, існують дійсно ліниві діти, але також існують і ледачі дорослі. Варто відзначити, що далеко не завжди причиною батьківського невдоволення є саме лінь. Іноді дорослим здається, що їх дитина ледача, тому виникає необхідність розібратися в основних причинах появи подібної поведінки малюка. Коли йому всього 3-6 років, і при цьому він відвідує дитячий садок, то більшу частину свого часу він зайнятий рухливими іграми, відчуває навантаження від постійного шуму, великої кількості дітей і випробуваних емоцій, що природно робить на нього великий вплив.
Вдома у дитини може помітно знижуватися активність після дитячого садка, тому її не можна називати ледачою, якщо вона повільно прибирає іграшки за собою або вередує. Малюк дуже втомився, тому безглуздо змушувати його робити що-небудь. У такому юному віці дитина сприймає час, проведений в дитячому садку, як роботу, і вона дійсно втомлюється після нього. Втома і накопичене за день роздратування, що виявляється в повільності і апатичності, батьки часто приймають за лінь.
У 7-10 років дитина вже не може займатися однією справою більше однієї години, так як позначаються вікові особливості та можлива відсутність інтересу до заняття. Саме в цей період вже варто замислюватися про додаткові заняття та гуртках для неї. Сьогодні батьки прагнуть захопити своє чадо великою кількістю факультативів і заняттями з репетиторами. Школяр починає посилено займатися навчанням, вивчати іноземні мови, брати уроки музики і відвідувати спортивні секції, в кінцевому результаті у нього не залишається ні часу, ні сил, щоб зберігати активність і бадьорість в дома. Лінь в такому випадку необхідно сприймати як головну ознаку перевтоми.
З 10-11 років дитина вже починає проявляти соціальну активність - більше спілкуватися з однолітками, знаходити собі друзів за інтересами, що набагато цікавіше домашнього завдання, тренувань та уроків музики. Звичайно, відмову від обов'язків батьки, швидше за все, сприймуть як лінь. Атмосфера в будинку може загостритися, тому щоб уникнути цього варто заздалегідь спланувати чіткий графік виконання домашніх обов'язків, відвідування додаткових занять і тренувань. Найкраще, щоб дитина рано почав усвідомлювати, що у світі існують не тільки розваги, а й обов'язки, які необхідно вчасно виконувати.

Комментариев нет:

Отправить комментарий